Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά


Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:43 τη νύχτα της Τρίτης, αναστατώνοντας εκ νέου τους κατοίκους όλης της Κεφαλονιάς.
Ο μετασεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.


Ο μετασεισμός, μάλιστα, ήρθε σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία οι Κεφαλονίτες προσπαθούν να επανελθουν στην καθημερινότητά τους, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται οι ρυθμοί εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου, που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, μετά την ανακήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης περιοχής.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των σκηνών στους ανοιχτούς χώρους που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους, τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση από τους μηχανικούς, που πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα, άλλο ένα πλοίο έχει δέσει στο Αργοστόλι με δυνατότητα φιλοξενίας 250 ατόμων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται στο νησί  και ένα κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 900 κλινών, στο οποίο θα παρέχεται και φαγητό.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι από τις πληγείσες περιοχές της Παλικής το βράδυ της Τρίτης μοιράστηκαν 3.000 μερίδες φαγητού, που προετοιμάστηκαν ειδικά γι' αυτούς.

Από σήμερα θα ξεκινήσουν και τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς το πολεμικό πλοίο «Ικαρία», που μετέφερε στο νησί τα απαραίτητα μηχανήματα, έδεσε στη Σάμη, ώστε από εκεί τα μηχανήματα να μετακινηθούν προς το Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή.

Τα σχολεία του νησιού, πάντως, θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος και να ληφθεί μια τελική απόφαση, αν και για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν μεταφερθεί στο νησί 40 προκατασκευασμένες αίθουσες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"