Σόιμπλε: Η Κύπρος είναι η χώρα - πρότυπο

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο κυπριακό πρόγραμμα, είπε ότι πάρθηκαν αρχικά πολύ σκληρά μέτρα - σοκ και στην συνέχεια χρειάζεται υπομονή, την οποία με εγκαρτέρηση δείχνουν οι Κύπριοι πολίτες. 

Όπως όμως αναφέρεται από τις πηγές αυτές, ο Σόιμπλε φέρεται να λέει πως κανείς όμως πλέον δεν πιάνει στο στόμα του την Κύπρο και κανείς δεν κάνει λόγο για μαύρο χρήμα και νέους υποβιβασμούς της πιστοληπτικής της ικανότητας, από διεθνείς οίκους, αλλά και κερδοσκόπους, απτό αποτέλεσμα μιας ορθής προσέγγισης που εφαρμόζει η Κύπρος στο Μνημόνιο που της έχει επιβληθεί, προβαίνοντας σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, χωρίς πολλές περιστροφές και διαμαρτυρίες.

Μάλιστα γίνεται αναφορά ότι στο κυπριακό πρόγραμμα σημαντικό ρόλο έπαιξε η εμπλοκή στην ανάταξη και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, ενώ θεωρεί γενναία την απόφαση της Λευκωσίας να εμπλέξει στο πρόγραμμά της φορείς και οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Και όλα αυτά σε αντιδιαστολή πάντα, όπως λέει και το δημοσίευμα του Spiegel, με το ελληνικό προβληματικό πρόγραμμα, που καταπώς φαίνεται θα υπάρξει νέο δάνειο με Μνημόνιο, το οποίο όμως θα ονομασθεί διαφορετικά, που θα φτάνει στα 20 δισ.ευρώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"