Σαμαράς: Δεν ξέρω για τρίτο πακέτο - Σόιμπλε: «Οχι» σε νέο κούρεμα

«Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τους Έλληνες να είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από τους Γερμανούς.

Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού επί της έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (σσ. και όχι της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας, όπως αναφέρει, λανθασμένα, η Bild): «Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης», τονίζει ο κ. Σαμαράς, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας και, σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ότι δίνει στην χώρα επιπλέον δύναμη προκειμένου να πετύχει την επιστροφή («come back»).

Το πλήρες κείμενο του αποψινού δημοσιεύματος έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μιλάει ξεκάθαρα! Στην αποκλειστική συνέντευξη στην Bild παίρνει θέση για την περιουσία των ελλήνων πολιτών, για πιθανά περαιτέρω πακέτα βοήθειας και για τα σχέδιά του για την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μόλις ξεκίνησε.

Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς για ...

...τους αριθμούς της Μπούντεσμπανκ κατά τους οποίους οι Έλληνες κατά μέσο όρο είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς: «Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!».

...τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ετοιμάσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα: «Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο, τρίτο πακέτο βοήθειας! Κατά τα άλλα δεν έχω και καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο. Πετυχαίνουμε στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας τους στόχους - και λειτουργεί».

...τους στόχους του για την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω την νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό «come back». Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ».


Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας ή μείωσης των επιτοκίων ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι, αλλά απέρριψε την πιθανότητα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Αναγνώρισε «μεγάλη πρόοδο» στην Αθήνα, σημείωσε ωστόσο ότι στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και προέβλεψε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα προκύψει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Στην δημοσιονομική πολιτική έχουν πραγματικά βελτιώσει σημαντικά τους αριθμούς και είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική εξέλιξη», τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!