Συναντήσεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα


Πιάνουν δουλειά οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, οι οποίοι θα έχουν σήμερα επαφές σε Άγκυρα και Αθήνα, αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου και αναμένεται να θέσει τα θέματα των εγγυήσεων, των εποίκων, το εδαφικό και την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του ο κ. Οζερσάϊ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιο Μητσιάλη.

«Η ασυμφωνία στην Κύπρο δεν μπορεί να λυθεί μόνο μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων», δήλωσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «μέρος της είναι και οι εγγυήτριες δυνάμεις και από αυτή την άποψη, η πραγματοποίηση αυτών των επισκέψεων είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία ενός υγιούς διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών».

Ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής είπε πάντως ότι δεν πρέπει να θεωρείται ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα γίνει διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα και πως στο τέλος της ημέρας, το Κυπριακό θα λυθεί με διαπραγματεύσεις μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα