Αντιαρματικό βλήμα εναντίον υπό ανακαίνισης υποστατικού


Υπό ανακαίνιση κατοικία στη Λεμεσό, που θα χρησιμοποιείτο ως επαγγελματικό υποστατικό, έβαλαν στόχο χθες το βράδυ εγκληματικά στοιχεία, τα οποία επιχείρησαν να προκαλέσουν ζημιές και να στείλουν απειλητικά μηνύματα, εκτοξεύοντας αντιαρματικό βλήμα, το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη.


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο υπό ανακαίνιση υποστατικό, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Μονοβόλικου, παρά τον νέο κάθετο δρόμο, από τον οποίο φαίνεται οι δράστες να εκτόξευσαν το αντιαρματικό βλήμα, προκαλώντας αναστάτωση σε γείτονες και περαστικούς που ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.

Στη σκηνή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις της Δημοκρατίας, όσο και των Βάσεων, καθώς η περιοχή εμπίπτει στην κυριότητα των Βρετανών, ενώ από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών που κλήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το βλήμα δεν εξερράγη, αλλά διαπέρασε εξωτερική γυψοσανίδα και διαλύθηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, οι πυροτεχνουργοί διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος και έτσι η σκηνή τέθηκε υπό φρούρηση και σήμερα το πρωί οι έρευνες επανάρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας, με στόχο τη λήψη τεκμηρίων και τον εντοπισμό επιστημονικής μαρτυρίας.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, "η σκηνή εξετάζεται, έχουν ληφθεί κάποια στοιχεία, κάποιες πληροφορίες, ωστόσο επί του παρόντος δεν μπορεί να λεχθεί οτιδήποτε", και εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι δράστες έχουν στην κατοχή τους στρατιωτικό αντιαρματικό οπλισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα