Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την περιοχή της Κεφαλονιάς δέκα λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πλήξει τον ίδιο εστιακό χώρο, καθώς ο νέος έγινε 12 χλμ ανοιχτά του Αργοστολίου, που βρίσκεται περίπου στην ίδια ζώνη.


Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα, την Πρέβεζα, το Νάυπλιο, την Κέρκυρα, ακόμη και τον Βόλο. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η σεισμική δόνηση έγινε σε διαφορετικό ρήγμα από αυτό της προηγούμενης Κυριακής στο νησί και εξέφρασε την ανησυχία του για τον σεισμό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είχε την αίσθηση της κατάρρευσης».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες που προσπάθησαν να πάνε στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, αλλά δνε μπόρεσαν να νοσηλευτούν καθώς έχει καταρρεύσει ένας τοίχος του νοσοκομείου. Όπως έγινε γνωστό έπεσε και τοίχος ξενοδοχείου από την δόνηση.

Αναφορές υπάρχουν και για κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι.

Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Τσελέντης από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για τον μεγάλο μετασεισμό για τον οποίο γινόταν λόγος τις προηγούμενες ημέρες και προέρχεται από το ίδιο σεισμικό ρήγμα.

Η Πυροσβεστική, η οποία έχει ήδη δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις, συνιστά ψυχραιμία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"