Μικραίνει η Κύπρος


Απίστευτη είναι η καταστροφή που συντελέστηκε στην Πόλη Χρυσοχούς, όπου δύο από τις περίφημες παραλίες της περιοχής εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της τελευταίας θαλασσοταραχής. Η διάβρωση του εδάφους, η οποία αποδίδεται και στον πρόσφατο σεισμό στα παράλια της Τουρκίας, ξεπερνά ακόμα και τα 40 μέτρα!


Η περιοχή είναι πλέον αγνώριστη. Με εξαίρεση τη δημοτική πλαζ, όπου υπάρχουν κυματοθραύστες, στις άλλες παραλίες δυτικά και ανατολικά του Λατσιού δεν έχει μείνει τίποτε. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που αν δεν ληφθούν το συντομότερο μέτρα για αποκατάσταση των παραλιών το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι δραματικό για όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε επείγουσα συνάντηση με το υπουργείο Συγκοινωνιών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην παρουσία του διευθυντή του τμήματος Θαλασσίων Έργων. Ενδεικτική της αγωνίας που επικρατεί στην περιοχή είναι η επιστολή που απέστειλε ο κ. Οδυσσέως προς τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"