Συνάντηση με αναφορές στο Κυπριακό


Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν χθες στη διάρκεια συνάντησής τους στο Παρίσι, οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Τζον Κέρι και Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στη Γαλλία και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις  των δύο Υπουργών μετά την ολοκλήρωσή της, κάλυψε επίσης τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το μεσανατολικό.


Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι "αντάλλαξαν απόψεις στο κυπριακό το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σχετικά με την ειρηνική διευθέτηση στη νήσο" και εξέφρασε ευγνωμοσύνη "για την πρόσφατη αμερικανική υποστήριξη να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις", προσθέτοντας ότι "θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού".

Να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος που θα βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι, θα έχει την Πέμπτη συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών δεν έκανε στις σύντομες δηλώσεις του οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό και η τοποθέτησή του εστιάστηκε στο να διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν στα εσωτερικά της Τουρκίας και στις τουρκικές εκλογές.

"Μιλήσαμε για τη σημασία και για τους δυο μας της δέσμευσης στο κράτος δικαίου και στη δημοκρατία και στη διαδικασία του αμοιβαίου σεβασμού κάθε μιας από τις χώρες μας των πολιτικών διαδικασιών της άλλης. Πιστεύω ο Υπουργός κατανόησε και κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν απολύτως κανένα συμφέρον να παγιδευτούν, ή να εμπλακούν, ή να αναμειχθούν στα εσωτερικά πολιτικά, στην εκλογική διαδικασία της Τουρκίας", είπε ο Τζον Κέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"