Άμεσα πρακτικά μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές


Άμεσα πρακτικά μέτρα για την ασφάλεια των κρατουμένων υψηλής επικινδυνότητας ελήφθησαν αργά χθες βράδυ στις Κεντρικές Φυλακές.


Με στόχο την αποτροπή άλλων πράξεων αυτοχειρίας, μετακινήθηκαν σε μία πτέρυγα κατάδικοι με ιστορικό αυτοτραυματισμών και αυτοί που λαμβάνουν ισχυρά ψυχοφάρμακα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες βράδυ τις φυλακές, δήλωσε ότι γίνεται αξιολόγηση των κρατουμένων και λαμβάνονται αποφασιστικά μέτρα.

Εκείνο που χρειάζεται, είπε, είναι χρόνος για να εφαρμοστούν τα μέτρα ώστε να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είπε επίσης ότι συναντήθηκε με τα στελέχη και το προσωπικό των φυλακών και τόνισε την ανάγκη να εργαστούν όλοι σκληρά και υπεύθυνα χωρίς εκτροπές από τους κανονισμούς.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιδειχθεί ανοχή σε οποιεσδήποτε ενέργειες που είναι σε μη αποδεκτά πλαίσια ή εκτός νόμου.

Είπε επίσης ότι ο ψυχίατρος των φυλακών έχει ήδη αντικατασταθεί από συνάδελφό του προκειμένου να ανατραπεί η αρνητική εικόνα στο θέμα της συνεργασίας ενώ έχει διευθετηθεί η παραχώρηση πτέρυγας στο νοσοκομείο Αθαλάσσας για περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη κρατουμένων που χρήζουν βοήθειας.

Για την ΜΜΑΔ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να επανέλθει η κατάσταση στην ομαλότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"