Νέα ύποπτη επένδυση 15 εκατ. στη CYTA


Εκτός του περιβόητου AERO, ακόμα τρεις επενδύσεις του ταμείου συντάξεως της cyta χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης αξιολογεί η ερευνητική επιτροπή για τη Δρομολαξιά, σημειώνοντας στο πόρισμά της ότι ειδικά η συμφωνία του 2011 για χρηματοδότηση της Chaps Property Developers με 15 εκατ. ευρώ έγινε παρά τις αντιθέτου υποδείξεις που είχε ενώπιον του το διοικητικό συμβουλίου της cyta για μη επαρκείς εξασφαλίσεις.


Το εν λόγω έργο «βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια», ενώ ο φάκελος της επένδυσής του έχει κλαπεί από το αρχείο της cyta. Το ταμείο συντάξεως της cyta κατέγραψε απώλειες περίπου 71 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2009-2012 λόγω «αμφιβόλου αποδόσεως» επενδύσεων σε ακίνητα.

Η ερευνητική επιτροπή για τη Δρομολαξιά αποδίδει στα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής του ταμείου «ασύγγνωστη προχειρότητα, αδιαφορία και έλλειψη υπευθυνότητας», καθώς δεν υλοποίησαν την επενδυτική πολιτική που οι ίδιοι είχαν εγκρίνει, αύξησαν τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο, και δεν ενημέρωναν το υπουργείο Οικονομικών για τις επενδύσεις - αν και τούς είχε υποδειχθεί η ανάγκη προηγούμενης έγκρισης για κάθε επένδυση σε γη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"