Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ - Ινδίας

Η σύλληψη και η σωματική έρευνα στην οποία υποβλήθηκε μία Ινδή διπλωμάτης στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, έχει προκαλέσει σάλο καθώς ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ινδίας χαρακτήρισε τη μεταχείριση της γυναίκας «επαίσχυντη και βάρβαρη».

Η Ντεβιάνι Χομπραγκάντε, 39 ετών, αναπληρώτρια γενική πρόξενος της χώρας στη Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι υπέβαλε ψεύτικα έγγραφα με τα οποία ζητούσε να χορηγηθεί βίζα στην Ινδή οικιακή βοηθό της. Ινδοί αξιωματούχοι είπαν ότι η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι την περίμεναν έξω από το σχολείο της κόρης της και τη συνέλαβαν. Η Χομπραγκάντε αφέθηκε ελεύθερη μετά από αρκετές ώρες με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Η αμερικανική υπηρεσία Δημόσιων Υποθέσεων επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι όντως η διπλωμάτης υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ινδικής πλευράς, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται άκρως προσβλητικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Νέου Δελχί, όπου η αστυνομία προέβη στην αφαίρεση προστατευτικών ασφαλείας μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ως αντίποινα στον τρόπο μεταχείρισης της Χομπραγκάντε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"