Τις 52 έφτασαν οι συλλήψεις

Τις 52 έφτασαν, μέχρι στιγμής, οι συλλήψεις για το σκάνδαλο δωροδοκίας που συνταράσσει τις τελευταίες ώρες την Τουρκία.

Οι 29 από τις συλλήψεις - ανάμεσα τους και αυτές των γιών δύο υπουργών - έγιναν από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ σε άλλες 23 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ οι συλληφθέντες έχουν συναντήσει τους δικηγόρους τους αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να καταθέτουν ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι γιοι τριών υπουργών της κυβέρνησης, ένας μεγαλοεπιχειρηματίας προσκείμενος στην κυβέρνηση, ο διοικητής της κρατικής τράπεζας Χαλκμπάνκ και ο προσκείμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δήμαρχος της συνοικίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, πρόκειται για τους γιους των υπουργών Εσωτερικών, Μουαμάρ Γκιουλέρ, Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν και Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ καθώς και τον σύμβουλο και τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η επιχείρηση που διεξήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ήταν το αποτέλεσμα ενός έτους παρακολουθήσεων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αποδοχή χρημάτων για την προώθηση ορισμένων έργων καθώς και για την έκδοση οικοδομικών αδειών σε προστατευμένες περιοχές έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ενδεικτικό της μυστικότητας της επιχείρησης είναι το γεγονός ότι οι τρεις εισαγγελείς που συνέταξαν τον σχετικό φάκελο ούτε ειδοποίησαν το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ούτε την καταχώρισαν στο εθνικό σύστημα δικαστικών πληροφοριών.

Ερωτηθείς για το θέμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο αρκούμενος στη δήλωση «δεν θα ήταν σωστό για μένα να μιλήσω προτού να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα».

Ανώνυμη πηγή από την Άγκυρα που επικαλείται η Χουριέτ υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιχείρηση μόνο όταν άρχισαν οι πρώτες συλλήψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"