Επενδύσεις από το Κουβέιτ αναζητεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.- Συνεργασία για το Ενεργειακό.-


H συνεργασία Κύπρου και Κουβέιτ σε θέματα επενδύσεων και η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον πολιτικό, οικονομικό και τον εμπορικό τομέα απασχόλησαν μεταξύ άλλων τις χθεσινές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρίγκιπα του Κράτους του Κουβέιτ Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah και των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ακολούθησε υπογραφή συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο Υπουργός Εμπορίου προσκάλεσε τον Υπουργό Πετρελαίων του Κουβέιτ στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσουν για τις ενεργειακές εξελίξεις στη χώρα, και πώς θα μπορούσε το Κουβέιτ να εμπλακεί στις δραστηριότητες του τομέα της ενέργειας.

Yπεγράφη Συμφωνία για τη Συνεργασία στην Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος, του Παράνομου Εμπορίου Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών, της Παράνομης Μετανάστευσης και άλλων ποινικών αδικημάτων. Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εσωτερικών του Κουβέιτ.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Κουβέιτ.

Συμφωνία για τον Τουρισμό υπέγραψαν εκ μέρους της Δημοκρατίας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και εκ μέρους του Κουβέιτ ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Οικονομικών και Πετρελαίων του Κουβέιτ, ο οποίος αναπληροί τον Υπουργό Παιδείας της χώρας, υπέγραψαν Συμφωνία για Ανώτερη Εκπαίδευση και Επιστήμη.

Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Υγείας του Κουβέιτ υπέγραψαν Συμφωνία για τη Δημόσια Υγεία και την Ιατρική Επιστήμη.
Υπογράφτηκε, επίσης Συμφωνία για Τεχνική Διευθέτηση αναφορικά με την άφιξη και αναχώρηση πολιτών του κράτους του Κουβέιτ και της Κύπρου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εκκένωσης. Τη Συμφωνία υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Λάρκος Λάρκου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA υπέγραψαν Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Πρακτορείων Ειδήσεων.
Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"