Ομήρου: Δεν θα αποδεχθούμε νεο-ανανικές λύσεις, λόγω της κρίσης.-


Το μήνυμα ότι η οικονομική κρίση δεν θα μας λυγίσει και δεν θα μας γονατίσει για να αποδεχθούμε νεο-ανανικές λύσεις, έδωσε χθες ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος είπε πως είναι χρέος μας προς τους αθάνατους ήρωες της Κύπρου να δώσουμε λύσεις, που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, στο Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυθρεωτών, ο κ. Ομήρου είπε ότι «σήμερα δίνουμε αναφορά και μήνυμα πως ποτέ δεν θα συμφιλιωθούμε με την κατοχή και την προσπάθεια νομιμοποίησης των τετελεσμένων», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να ελπίζουν σε κάμψη της αντίστασης, σε συνθηκολόγηση, σε ατιμωτική λύση οι βυσσοδομούντες τρίτοι, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης».
«Γιατί το χρέος μας απέναντι στη θυσία των ηρώων μας είναι να συνεχίσουμε και σήμερα την αντίσταση, να συνεχίσουμε τον αγώνα. Να ξαναζωντανέψουμε το μεγάλο όραμα με μια ριζοσπαστική ρήξη με όποιες πολιτικές οδηγούν το εθνικό μας θέμα σε παραμόρφωση του πραγματικού αντικατοχικού και διεθνούς χαρακτήρα», πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα, είπε πως «θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται η συγκατάθεση μας, για περαιτέρω ομαλή εξέλιξη του ενταξιακού διαλόγου Τουρκίας – ΕΕ, αν η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Είπε ακόμα πως «σε αυτή τη δύσκολη διεθνή και εθνική συγκυρία επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα όσος χρόνος κι αν χρειαστεί, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν για τη διασφάλιση του ειρηνικού και ελεύθερου μέλλοντος της πατρίδας και ολόκληρου του λαού μας».
Ο κ. Ομήρου διαβεβαίωσε ότι «με γνώση της ιστορικής αλήθειας και με επίγνωση του χρέους θα κοιτάξουμε μπροστά, για να διαγράψουμε πορείες λυτρωτικές για το μέλλον και γιατί δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τα όνειρα, τα δικά σας όνειρα να λεηλατηθούν και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού να αναιρεθούν».
Επίσης, έδωσε την υπόσχεση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ανεύρεση των αγνοουμένων της Κύπρου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί ως τη νίκη και τη δικαίωση».
Αναφερόμενος στους πεσόντες, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Η απόδοση τιμής για τις μεγάλες αγωνιστικές στιγμές της ιστορίας και για τους επώνυμους και τους ανώνυμους πρωταγωνιστές της, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό χρέος. Και για λαούς σαν το δικό μας, που περνά ακόμα στιγμές εθνικής δοκιμασίας και αντιμετωπίζει κινδύνους επιβίωσης, αυτό το χρέος αποτελεί μια κορυφαία αναγκαιότητα. Γιατί, πέρα από την οφειλόμενη απόδοση τιμής, μπορούμε και
πρέπει να αντλούμε διδάγματα για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί».
Κατέληξε λέγοντας πως «οι εθνικές εκκρεμότητες, τα ανοικτά εθνικά προβλήματα, επιβάλλουν την αναδρομή στο παρελθόν ως ενέργεια αγωνιστικής αφύπνισης, ως βήμα εθνικής ανάτασης και ως έμπνευση για τις διαχρονικά άφθορες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"