Στον Αρειο Πάγο η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση .-


Να διαπιστωθεί άμεσα εάν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, δια μέσου προκαταρκτικής εξέτασης που θα διεξάγει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Η διερεύνηση της συγκεκριμένης πτυχής θα αφορά και τις 32 δικογραφίες που έχει αποστείλει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας, στη δικαιοσύνη προς μελέτη και αφορούν αδικήματα στα οποία εμπλέκονται βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης για τα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί ή σημαντικός αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους παραπέμπονται για αδικήματα ή για κακούργημα που επισύρουν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Στην πρόταση του κ. Δένδια γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στη Χρυσή Αυγή, η οποία με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι αν κοπεί η κρατική χρηματοδότηση μπορεί οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να πάνε αμέσως φυλακή λόγω χρεών» αλλά η Χρυσή Αυγή που δεν στηρίχτηκε ποτέ στην κρατική ενίσχυση, δεν θα έχει καμία επίπτωση.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, γνωστοποιεί ότι έδωσε, ήδη, εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, να διερευνήσει ενδελεχώς τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου και αναφέρονται σε ειδική εκπαίδευση με όπλα μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Αβραμόπουλος ζητά να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχουν. Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, καταφέρεται, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κατά των ΜΜΕ λέγοντας ότι «ψευδολογούν ασύστολα» και ότι «σήμερα ανακάλυψαν επιτέλους τις στρατιές της Χρυσής Αυγής που είναι πάνοπλες και έτοιμες για εμφύλιο πόλεμο». Καταλήγει ότι πρόκειται για «άθλια και παράνομη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής που πηγάζει και πριμοδοτείται από την κυβέρνηση του μνημονίου και της προδοσίας».
Τέλος, το θέμα της Χρυσής Αυγής αναμένεται να θέσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο αύριο Δευτέρα θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, ζητώντας, εκτός των άλλων, να συγκληθεί και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"