Προωθείται αεροπορική σύνδεση Κύπρου με Καζακστάν και Κίνα.-

Γραμμή αεροπορικής σύνδεσης με χώρες όπως το Καζακστάν, την Κίνα και τον Αραβικό Κόλπο επιδιώκει να ανοίξει το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων σε μια προσπάθεια να στηριχθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο προβληματίζεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για να επιτευχθεί η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από διάφορες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας όπως είναι η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι «το Υπουργείο, πολύ τολμηρά και αποφασιστικά, προωθεί πολιτική ανοικτών αιθέρων και προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε καταφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως να απελευθερώσουμε εντελώς τον τομέα των αερομεταφορών με την Ουκρανία που είναι μια μεγάλη αγορά για την Κύπρο. Επίσης καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να επιμηκύνουμε τη χρονική περίοδο που επιτρέπονται οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα το στόχο της πλήρους απελευθέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με τη ρωσική αγορά που είναι ένας βασικός μας στόχος».
Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει απευθυνθεί επίσημα «με δύο επιστολές μας και με προσωπικές μου παρεμβάσεις προς τη ρωσική αγορά και προς τους Ρώσους επισήμους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα επιθυμούσαμε. Για να υπάρξει απελευθέρωση θα πρέπει και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία αυτή».
Ανέφερε ακόμα ότι «από δικής μας πλευράς δεν υπάρχει καμία απολύτως ένσταση, αναστολή ή επιφύλαξη. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια πολιτική προστατευτισμού από το ρωσικό κράτος προς κάποιους παραδοσιακούς αερομεταφορείς που δεν μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τις πτήσεις στο βαθμό που θα το επιθυμούσαμε. Όμως βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση και με το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και με άλλους φορείς από το τομέα της τουριστικής βιομηχανίας προκειμένου να γίνει εφικτός αυτός ο στόχος».
Σε ερώτηση κατά πόσον θα βοηθούσε μια μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών απάντησε πως «είναι γεγονός ότι έχουμε προβληματιστεί κατά πόσον θα ζητήσουμε και τη συνδρομή και του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να δοθεί το μήνυμα προς τη ρωσική πλευρά. Είμαστε σε συνεχή συντονισμό και με το ΚΟΤ προκειμένου να προωθήσουμε αυτό το αίτημα».
H εποχικότητα βασικό πρόβλημα της τουριστικής βιομηχανίας
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σημείωσε πως ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία είναι το θέμα της εποχικότητας. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα αξιοποιώντας τις πολιτικές συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή μας και προωθώντας ενεργά την πολιτική των ανοικτών αιθέρων», συμπλήρωσε.
«Ελπίζω και εύχομαι να καρποφορήσουν οι προσπάθειες μας και ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε πετύχει πολύ σημαντικούς στόχους ενώ ήδη εργαζόμαστε και προς άλλες αγορές προκειμένου να πετύχουμε αυτό το άνοιγμα», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός έδωσε ως παράδειγμα το Καζακστάν που είναι - όπως είπε - «ένας μεγάλος στόχος» και πρόσθεσε πως «δουλεύουμε επίσης με χώρες του Αραβικού Κόλπου καθώς και με την Κίνα, επιδιώκοντας να ανοίξουμε μια γραμμή αεροπορικής σύνδεσης με αυτές τις χώρες, ή να ενισχύσουμε τις ήδη υφιστάμενες αεροπορικές συνδέσεις προκειμένου να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"