Υπό κράτηση ο Κιττής και οι αδελφοί Σουρουλλά για την υπόθεση «Δρομολαξιά».-


Στο αρχηγείο της αστυνομίας μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι ο Στάθης Κιττής για ανακρίσεις σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ γής στη Δρομολαξιά.

Από το πρωί οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου εξασφάλισαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, τα τρία εκ των οποίων εκτελέστηκαν λίγο μετά το μεσημέρι.
Τα εντάλματα που εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν, αφορούν
* τον Στάθη Κιττή, πρόεδρο του Δ.Σ της CYTA,
* τον προϊστάμενο υπηρεσιών Cytavision Γιάννη Σουρουλλά
* και το λειτουργό του κτηματολογίου Γρηγόρη Σουρουλλά.

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) Ορέστη Βασιλείου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
Παραλήφθηκαν και έγγραφα του Κιττή
Ο κ. Κιττής αναχώρησε από τα κεντρικά γραφεία της Cyta με το χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, αυτοκίνητο των εξεταστών της υπόθεσης. Στο πορτ παγκάζ , οι εξεταστές τοποθέτησαν ένα κιβώτιο με έγγραφα, τα οποία συγκέντρωσαν από τα γραφεία της Cyta.
Τους "μαρτύρησε" ο Λίλλης
Σύμφωνα με ς πληροφορίες οι ανακριτές του ΤΑΕ εξασφάλισαν μαρτυρία το απόγευμα της Δευτέρας από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει σε αυτή την υπόθεση τουλάχιστον ως μάρτυρας κατηγορίας αφού φέρεται να εμπλέκει τον Στάθη Κιττή σε μίζες που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αναφέρεται ότι κατέθεσε πώς έδωσε στον κ. Κιττή τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Σε δήλωση του ο κ. Κιττής είπε ότι ο Νίκος Λίλλης ψεύδεται και ότι είναι πρόθυμος να ανοίξει για έλεγχο από την Αστυνομία όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Λίλλης συνελήφθη στις 26 του Αυγούστου και θα παρεπεμφθεί σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους. Εν αναμονή και των επιβεβαιώσεων και από πλευράς αστυνομίας αλλά και του υπουργείου δικαιοσύνης, μιας και ο Ιωνάς Νικολάου, είχε προαναγγείλει πριν από μερικές εβδομάδες νέες συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Νίκος Λίλλης καθώς και 2 αξιωματικοί της αστυνομίας που κατά τον ουσιώδη χρόνο, υπηρετούσαν στην ΚΥΠ.
Η Cyta σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι η ίδια πρώτη από όλους επιθυμεί τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ συνεχίζει με συνέπεια και σοβαρότητα τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των πελατών της και της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"