Στη Γερουσία για τη Συρία Κέρι-Χάγκελ


Επιχειρήματα υπέρ μιας επέμβασης στη Συρία θα παρουσιάσουν σε ακρόαση στην Αμερικανική Γερουσία ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και ο Υπουργός Αμυνας, Τσακ Χάγκελ.


Οι δύο αξιωματούχοι της Κυβέρνησης Ομπάμα θα καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14:30 τοπική ώρα ( 1830 GMT ), σε μια ανοιχτή δημόσια ακρόαση επί του θέματος της στρατιωτικής επίθεσης κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Χθες και μετά από τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο , οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτήρισαν "καταστροφική" μια πιθανή απόρριψη από το Κογκρέσο του ψηφίσματος που θα εξουσιοδοτεί τον αμερικανό πρόεδρο, να προχωρήσει στη χρήση στρατιωτικής βίας .

"Μια καταψήφιση του ψηφίσματος από το Κογκρέσο θα ήταν καταστροφική κατά τη γνώμη μου", δήλωσε ο Μακέιν, ο οποίος "αγωνίζεται" να στηρίξει τον Πρόεδρο στο αίτημά του. "Αυτό θα μείωνε την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου. Κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο", είπε ο Μακέιν.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής δήλωσε επίσης πως το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ενθαρρυντικό, όμως η κυβέρνηση "έχει να διανύσει ακόμη μακρύ δρόμο" έως ότου καταφέρει να εγκριθεί στο Κογκρέσο η πρότασή της.

"Αν δεν κάνουμε ότι χρειάζεται για να βάλουμε τη Συρία στο σωστό δρόμο, τότε το Ιράν θα το εκλάβει προφανώς, ως ένα μήνυμα ότι είμαστε αδιάφοροι για το πυρηνικό του πρόγραμμα ", είπε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Οι συναντήσεις μελών του Κογκρέσου με τον πρόεδρο Ομπάμα θα συνεχιστούν την Τρίτη , στο Λευκό Οίκο, πριν από την αναχώρηση του προέδρου για τη Σουηδία και κατόπιν για την κρίσιμη όπως εξελίσσεται Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Ρωσία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι από την πλευρά του συνέχισε τα προηγούμενα 24ωρα τις διπλωματικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, καλώντας τηλεφωνικά την Κυριακή τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το αεροπλανοφόρο USS Nimitz έπλευσε προς την Ερυθρά Θάλασσα , αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετάσχει στις πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος είναι προετοιμασμένος να επεξεργαστεί εκ νέου τη φρασεολογία η οποία χρησιμοποιείται στο προσχέδιο της απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο για την έγκριση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, προκειμένου αρθούν οι ανησυχίες από μέρους πολλών κοινοβουλευτικών, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός εξήγησε πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει αλλαγές "εντός των παραμέτρων που ο Πρόεδρος είχε ορίσει προηγουμένως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"