Ο Δημητριάδης επαναλαμβάνει: «Δεν παραιτούμαι από την Κεντρική Τράπεζα.

Στην αντεπίθεση περνά ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, μετά τα πυρά που δέχθηκε από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, που τον καλούν σε παραίτηση και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο Πανίκος Δημητριάδης, σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» αναφέρει μάλιστα, ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προς επίλυση των όποιων παρεξηγήσεων. Έκανε, ακόμη, λόγο για πολιτικές πιέσεις, στις οποίες, όπως είπε, δεν θα υποκύψει, ενώ, δήλωσε, πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι είναι ενήμερος για τα γεγονότα.
Ανέφερε, επίσης ότι εξήγησε, γραπτώς, στον Πρόεδρο τα προβλήματα που προκύπτουν από την τροποποίηση του νόμου για την Αρχή Εξυγίανσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πανίκος Δημητριάδης, τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη δώσει οδηγίες για την άμεση ετοιμασία νέου τροποποιητικού νομοσχεδίου, θέση, η οποία θεωρεί, πρόσθεσε ότι βρίσκεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κύπρου, καθώς, επίσης, και των δεσμεύσεών μας με βάση το Μνημόνιο.
Η αξιολόγηση των μελών του ΔΣ της Τρ. Κύπρου
Αποκάλυψε, ακόμη, πως είχε ενημερώσει, τηλεφωνικώς, τον Πρόεδρο ότι, αναφορικά με την αξιολόγηση των μελών του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, η Κεντρική δεν είχε ενώπιόν της όλα τ’ απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρώσει τη διαδικασία, πριν από τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του ιδρύματος.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι η εμπλοκή της Κεντρικής στην εκλογική διαδικασία της Τράπεζας Κύπρου δεν αποσκοπούσε στην προώθηση ονομάτων, αλλά στη διασφάλιση εκλογής ενός ικανού Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Διοικητής, εξήγησε, πως η συχνή απουσία του στο εξωτερικό έχει να κάνει με την ανάγκη συμμετοχής του σε σημαντικές συνεδριάσεις, με απώτερο σκοπό τον επηρεασμό αποφάσεων προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"