ΔΗΣΥ: Και φυλακή, και επιστροφή χρημάτων για σκάνδαλα

Από τη στιγμή που κάποιος καταδικάζεται για ένα σκάνδαλο και αποδεδειγμένα πήρε λεφτά που δεν του ανήκουν, δεν θα πρέπει μόνο να φυλακίζεται για κάποια χρόνια αλλά να επιστρέφει και τα χρήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματος του να αναλάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται να γίνει.

O κ. Νεοφύτου είπε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε οποιονδήποτε σκάνδαλο, προσθέτοντας ότι «εμείς, όπως και η κοινωνία, απαιτούμε οι οποιοιδήποτε εμπλέκονται σε οποιονδήποτε σκάνδαλο, όχι μόνο η δικαιοσύνη να είναι αδέκαστη, αλλά και οι διαδικασίες».
«Δεν σηκώνει καμιά έκπτωση σε αυτά τα ζητήματα και είμαστε απόλυτοι, είτε αυτά αφορούν το σκάνδαλο στη Cyta, είτε αφορούν εγκλήματα που έγιναν στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και του τραπεζικού συστήματος», είπε.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχήθηκε η Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την Οικονομία, κάτι, που όπως είπε, αποτελεί λαϊκή απαίτηση.
«Αλλά δεν αρκεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Επιβάλλεται να γίνουν οι ποινικές έρευνες και να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι, ανεξάρτητα ποίοι είναι αυτοί», ανέφερε.
Ο κ. Νεοφύτου είπε επίσης ότι «οι πολίτες έχουν και μια άλλη απαίτηση και θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό».
Όπως είπε, από τη στιγμή που κάποιος καταδικάζεται για ένα σκάνδαλο και αποδεδειγμένα πήρε λεφτά που δεν του ανήκουν, δεν είναι αρκετό να πηγαίνει φυλακή, αλλά θα πρέπει να επιστρέφει και τα χρήματα.
«Διότι δεν είναι δίκαιο να οικειοποιείται κάποιος κάποια εκατομμύρια, να κάνει 2-3 χρόνια στη φυλακή και μετά να βγαίνει για να απολαμβάνει τα κλεψιμιά», ανέφερε.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε, ταυτόχρονα, την ετοιμότητα του Κόμματος του να αναλάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, σε περίπτωση που αυτό χρειάζεται να γίνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"