Άσκησαν προσφυγές για τις συντάξεις τους


Την ώρα που η οικονομία και τα νοικοκυριά μαστίζονται από την κρίση, τρεις πρώην κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν να στραφούν ενάντια στον νόμο που περιορίζει τις πολλαπλές συντάξεις και έχει δώσει μια ανάσα στα κρατικά ταμεία.


Οι κ.κ. Χριστόδουλος Βενιαμίν, Αυξέντης Αυξεντίου και Ντίνα Ακκελίδου, οι οποίοι διετέλεσαν δημόσιοι υπάλληλοι και συνεπώς επηρεάζονται από τις νέες ρυθμίσεις, επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα του περί Συντάξεων Κρατικών Αξιωματούχων Νόμου, όπως αυτός τροποποιήθηκε από 1η Ιανουαρίου 2013 για να συμπεριλάβει και τη δημοσιοϋπαλληλική σύνταξη στον συμψηφισμό των συντάξιμων απολαβών. Ο δε πρώην διοικητής Χριστόδουλος Χριστοδούλου διαμαρτυρήθηκε και επιφύλαξε τα δικαιώματά του, ουσιαστικά για προσβολή του νόμου.

Ενός νόμου, η εφαρμογή του οποίου σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει εξοικονομήσει στο κράτος περί τα 4 εκατ. ευρώ ένεκα τόσο του περιορισμού των συντάξεων όσο και της διακοπής καταβολής σύνταξης σε όσους είναι εν ενεργεία αξιωματούχοι. Μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση το Γενικό Λογιστήριο εντόπισε δεκαοκτώ περιπτώσεις αξιωματούχων (έπονται και άλλοι) που θα έπρεπε να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξιμες απολαβές τους, επιτυγχάνοντας να εξοικονομήσει για τα δημόσια ταμεία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 280 χιλιάδων ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"