Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου


Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος μνημονίου δανεισμού της πριν μπορέσει να ελπίζει ότι θα της χορηγηθεί επιπλέον διεθνής βοήθεια, διεμήνυσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, υιοθετώντας σκληρότερη γραμμή πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στην χώρα.


 
«Πριν φθάσουμε στην περαιτέρω βοήθεια, ασφαλώς θα απαιτήσω να υπάρξει συμμόρφωση προς τους όρους του (σημερινού προγράμματος)», δήλωσε η Φέκτερ σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Φέκτερ απέφυγε να κάνει σχόλια για το ενδεχόμενο μέγεθος ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας ωσότου η διεθνής τρόικα των πιστωτών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) λάβει στοιχεία από την αξιολόγηση της εκτέλεσης του σημερινού μνημονίου, σημειώνοντας πως η Αθήνα υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού στόχου να συγκεντρώσει 50 δισεκ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλεπόταν να υλοποιήσει.

Φέκτερ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίουΑποφεύγοντας, επίσης, να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα πακέτο περίπου 11 δισεκ. ευρώ, ή να αποκαλύψει εάν η Βιέννη θα αποδεχόταν ή όχι μια ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας με τη συμμετοχή του κρατικού τομέα, η κα Φέκτερ είπε τα εξής: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω επ' αυτού διότι πρόκειται περί φαντασιώσεων για κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"