Ποινική έρευνα για τη Cyta


Οδηγίες για ποινική έρευνα των καταγγελιών του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή έδωσε χθες η Νομική υπηρεσία στον Αρχηγό της Αστυνομίας, για την πολύκροτη υπόθεση του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά.


Στην κατάθεσή του στην ερευνητική επιτροπής για την αγοραπωλησία τ/κ τεμαχίων από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, ο κ. Λιοτατής υποστήριξε ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία μοιράστηκαν μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικό πρόσωπο, σε κόμμα, αλλά και σε στελέχη συντεχνιών της Cyta, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε.

Αξιωματικός του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ανακρίσεις στους εμπλεκόμενους, αλλά και στο Κτηματολόγιο, καθώς εκτιμάται ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία το κράτος έχασε χιλιάδες ευρώ από μεταβιβαστικά τέλη.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων της εταιρείας Wadnic Trading ltd, η οποία αγόρασε το ακίνητο από τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη του σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας και το πώλησε στη συνέχεια στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta σε τιμή δεκαπλάσια. Εξάλλου, δικαστικά διατάγματα θα εξασφαλιστούν και για την αποκάλυψη τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που κατονομάζονται από τον κ. Λιοτατή ότι πήραν μίζες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, αναλόγα με την πορεία των ερευνών, θα ενημερωθεί η Νομική υπηρεσία, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"