Σε γεωτρήσεις για εντοπισμό πετρελαίου το Ισραήλ


Το Ισραήλ βρίσκεται σε διαδικασία γεωτρήσεων για εντοπισμό πετρελαίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, η Λεκάνη της Λεβαντίνης μπορεί να κρύβει ενα δισεκατομμύριο εφτακόσιες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου.


Στο Ισραήλ αντιστοιχούν 765 εκατ. βαρέλια, αρκετά ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της χώρας για περισσότερο από επτά χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Shemen Oil & Gas, δήλωσε πως εάν εντοπιστεί πετρέλαιο, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν κι άλλα αποθέματα στην περιοχή κάτι που θα επιφέρει μεγάλα έσοδα στο Ισραήλ.

Παίρνει σειρά και η Κύπρος
Γεώτρηση για εξόρυξη πετρελαίου προγραμματίζεται και στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ Κύπρου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Σόλων Κασίνης, δήλωσε στο κρατικό κανάλι ότι η γεώτρηση αναμένεται να αρχίσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Κασίνης υπέδειξε ότι όχι απλώς αποτελεί καλό οιωνό η ανεύρεση πετρελαίου στο Ισραήλ, αλλά θα μειώσει και το κόστος της προσπάθειας της Κύπρου για εξόρυξη.

Αν το Ισραήλ εξορύξει πετρέλαιο στην κοιλάδα Λεβιάθαν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πετρέλαιο θα εντοπίσει και η Κύπρος, επισημαίνει και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πάνος Παπαναστασίου.

Πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοιλάδας αυτής βρίσκεται στην ΑΟΖ Κύπρου και η περιοχή έχει τα ίδια γεωλογικά χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"