Κρίσιμες ώρες για τους εργαζομένους της Τρ. Κύπρου


Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να λάβει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του τραπεζικού ιδρύματος.


Το συμβούλιο θα συνέλθει στις 9 το πρωί για να πάρει οριστική απόφαση για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων.

Τα διάφορα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι συζητήθηκαν χθες βράδυ σε συνάντηση με την ΕΤΥΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική κατάληξη.

Ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοίζος Χατζηκωστής, δήλωσε πως υπάρχει ουσιαστική διαφωνία στις θέσεις της συντεχνίας και της διοίκησης της τράπεζας. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι το συμβούλιο θα επαναξιολογήσει τις θέσεις του και θα υπάρξει βελτίωση του σχεδίου το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα στους υπαλλήλους.

Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, το ΔΣ της Τρ. Κύπρου σε μαραθώνια συνεδρία χθες βράδυ προέβη σε επαναξιολόγηση των θέσεών του.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου με την ΕΤΥΚ πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Το σχέδιο προνοεί την αποχώρηση σε πρώτη φάση 1000 υπαλλήλων. Εκτιμάται ότι από το σχέδιο αυτό η Τράπεζα θα εξοικονομήσει 80 εκατ. ευρώ.

Η έξοδος των υπαλλήλων θα είναι σταδιακή και θα διαρκέσει πέραν του ενός μήνα προκειμένου να μην προκληθούν μεγάλα προβλήματα.

Ο τελικός αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν θα καθοριστεί από το σχέδιο αναδιάρθρωσης και θα υλοποιηθεί από το νέο ΔΣ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"