Μπλόκο σε Κτηματική από τους ντιβέλοπερς

Πίσω από την καθολική αντίδραση των κομμάτων στο ενδεχόμενο διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης.
Οι πλείστοι από αυτούς έχουν «φεσωμένη» την τράπεζα με ποσό που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Χθες αντέδρασαν όλα τα κόμματα (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) ανησυχώντας για ξεπούλημα περιουσιών και ζητώντας οι όποιες αποφάσεις για το θέμα να εξεταστούν και να ληφθούν από τους νέους μετόχους της τράπεζας και όχι από τη μεταβατική διοίκηση του Συγκροτήματος.
Αντίθετα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση τοποθετείται πολύ πιο προσεκτικά σε ένα τέτοιο σενάριο, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν κριθεί επιβεβλημένος ένας τέτοιος διαχωρισμός θα πρέπει να γίνει. Παραπέμπει και η ίδια ωστόσο σε βάθος χρόνου και εφόσον αποφασίσουν οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου.
Πάντως η θέση του Προεδρικού, όπως πληροφορούμαστε, προηγήθηκε της χθεσινής αντίδρασης των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον μεγαλοντιβέλοπερς είχαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (την Παρασκευή και την Κυριακή) σε μια προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί τον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"