Αντίσταση στους στόχους της Τουρκίας


Σταθερός και μόνιμος στόχος της Τουρκίας είναι η νομιμοποίηση της κατοχής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας πως μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η ανάγκη πρόταξης της δικής μας αποφασιστικής αντίστασης αποτελεί υπέρτατο πατριωτικό καθήκον. 


«Δεν είναι θέμα επιλογής ανάμεσα σε προσφερόμενες υπαλλακτικές πορείες η ανάγκη αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, αλλά είναι ιστορική εθνική επιταγή, αδήριτη ανάγκη και είναι  θέμα επιβίωσης του λαού και της πατρίδας μας απέναντι σε ένα αδίστακτο κατακτητή που απειλεί το εθνικό μας μέλλον,» τόνισε. 

Κάθε τάση παραγνώρισης των υπαρκτών κινδύνων, κάθε τάση υποβάθμισης των ορατών απειλών, οδηγεί με ακρίβεια στον παροπλισμό του λαού μας και σε διευκόλυνση υλοποίησης των τουρκικών στόχων, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Μιλώντας στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας Στατού-Αγίου Φωτίου, Φίλιππου Κρητιώτη και Κωστάκη Σαββίδη, είπε πως στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τα τραγικά γεγονότα του 1974 η Τουρκία, όχι μόνο παρέμεινε αδιάλλακτη αλλά με μια σειρά ενέργειες έχει κλιμακώσει την προκλητική της στάση.

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους, συνέχισε, η ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων, η ένταση της μεταφοράς εποίκων από την Τουρκία, με προφανή στόχο τη δημογραφική αλλοίωση των πληθυσμιακών δεδομένων της Κύπρου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία, όπως σημείωσε, για τους τελικούς στόχους της Τουρκίας και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες.

Οι κατά καιρούς διάφορες προτάσεις και προσεγγίσεις των Τούρκων στο κυπριακό πρόβλημα, συνέχισε, προνοούν την αναγνώριση δύο κρατικών οντοτήτων με μια μορφή ισότιμης συγκυριαρχίας σε ολόκληρη την επικράτεια, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ολοκλήρωση της κατοχής.

Οι απόψεις της τουρκικής ηγεσίας, είπε, προνοούν στην πραγματικότητα ένα καθεστώς φυλετικών διακρίσεων, παραβιάζουν κάθε δημοκρατική έννοια και κάθε διεθνή κανόνα, και παραβιάζουν τα ψηφίσματα, τις αποφάσεις και τον ίδιο τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε επίσης πως η απόδοση τιμής σε ήρωες των αγώνων του λαού μας δεν είναι μια τυπική εκπλήρωση χρέους, ούτε μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής αγωνιστικής πορείας ενός λαού που, διερχόμενος δια πυρός και σιδήρου, συνεχίζει ακόμα τον αγώνα για τη φυσική και εθνική του επιβίωση.

Μνημόσυνα, όπως το σημερινό, συνέχισε, έχουν σαν κύριο στόχο, πέρα από την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες- μάρτυρες του λαού μας, να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.

Πρόσθεσε επίσης, πως η  ηρωοτόκος Κοινότητα Στατού - Αγίου Φωτίου, από την οποία κατάγονται οι ήρωες  Φίλιππος Κρητιώτης  και Κωστάκης Σαββίδης, υπήρξε πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρος στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαίωση, και πως δεν ήταν δυνατό να απουσιάσει από την αντίσταση του 1974, τόσο ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα όσο και κατά της βάρβαρης τουρκικής εισβολής που ακολούθησε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"