Αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι παρακολουθήσεις πολιτών


Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων στην Ελλάδα με την αιτιολογία της "κρατικής ασφάλειας", όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).


Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση, οι παρακολουθήσεις που διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ
διά μέσου των συστημάτων "νομίμων συνακροάσεων" αυξήθηκαν κατά 70% τον τελευταίο χρόνο, καθώς το 2011 αθροιστικά εκδόθηκαν 9.276 δικαστικές αποφάσεις παρακολούθησης είτε για νέες περιπτώσεις, είτε για συνέχιση παλαιότερων, έναντι 6.400 το 2010.

Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούνται περισσότεροι από 50.000 πολίτες, καθώς η κάθε απόφαση αφορά παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων.

Η ΑΔΑΕ αναφέρει επίσης ότι έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με προτάσεις και παρατηρήσεις που
προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που της κοινοποιούνται, επισημαίνοντας εκ νέου την απαρέγκλιτη ανάγκη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου, καθώς παραδέχεται ότι έχει επιφυλάξεις σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης και ότι έχει ανακαλύψει παρατυπίες στη διαδικασία.
Συμπληρώνει ότι έχει λάβει 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, χωρίς να διευκρινίζει τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διενήργησε.

Σημειώνει, επίσης, ότι επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές για προβλήματα ασφάλειας του δικτύου τους, χωρίς όμως στην έκθεση να αναφέρεται τί έγινε με τις καταγγελίες αυτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"