Μαύρη επέτειος δύο χρόνια μετά


Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί από την οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος 13 άντρες της Εθνικής Φρουράς και της πυροσβεστικής.


Σαν σήμερα, στις 11 Ιουλίου του 2011, τρεις εκρήξεις, με πιο ισχυρή αυτήν γύρω στις πέντε και μισή το πρωί, στα εμπορευματοκιβώτια που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, οδηγούν στο θάνατο 13 ανθρώπους, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται στο άκουσμα της είδησης.

Η φονική έκρηξη προκάλεσε εξάλλου μεγάλη καταστροφή στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό.

Στις 9 το πρωί θα τελεστεί στη ναυτική βάση τρισάγιο στη μνήμη των 13 ηρώων προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Στο τρισάγιο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγγενείς και φίλοι των 13 θυμάτων πραγματοποιήσαν χθες βράδυ εκδήλωση σε υπαίθριο αμφιθέατρο στο Μαρί και στη συνέχεια πορεύτηκαν με αναμμένες δάδες προς τη ναυτική βάση.

Ομάδα από τους εθελοντές μνήμης της 11ης Ιουλίου παρέμεινε στη βάση Ευάγγελος Φλωράκης μέχρι τις 5:50 το πρωί, ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στη ναυτική βάση, θα πραγματοποιηθεί στις 8 απόψε στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί τρισάγιο και θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό.

Μόλις προχθές ανακοινώθηκε και η απόφαση του Κακουργιοδικείου για την τραγωδία ενώ χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ανακήρυξε ήρωες του 13 ανθρώπους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"