Η ΕΕ αποφασίζει για τη Χεζμπολάχ

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν τη Δευτέρα, αν θα "θέσουν" τη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στη «μαύρη λίστα», σε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, η οποία τροφοδοτείται από τις ανησυχίες για τις δραστηριότητες του λιβανέζικου μαχητικού κινήματος, στην Ευρώπη.

Η Βρετανία προσπάθησε να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της, από το περασμένο Μάιο, να "τοποθετήσουν" τη στρατιωτική πτέρυγα των Σιιτών μουσουλμάνων της Χεζμπολάχ, στο μπλοκ των τρομοκρατικών ομάδων, επικαλούμενη στοιχεία, ότι ήταν πίσω από τη φονική βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, το περασμένο έτος.

Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει αντισταθεί στις πιέσεις από την Ουάσιγκτον και το Τέλ Αβίβ, ώστε να θέσει στη «μαύρη λίστα» τη Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει αστάθεια στο Λίβανο και να προσθέσει νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά κινούμαστε προς την κατεύθυνση για μια απόφαση σχετικά με την πιθανή εισαγωγή της (στη μαύρη λίστα)», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ. «Ο αριθμός των κρατών μελών που εκφράζουν αντιρρήσεις σε ενδεχόμενη απόφαση, έχει σιγά-σιγά μειωθεί» συμπλήρωσε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το θέμα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Η πιθανή τοποθέτηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, στη «μαύρη λίστα», θα σήμαινε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να κατέχει η οργάνωση στα μπλοκ των 28 κρατών μελών της ΕΕ, αν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε, ότι υπάρχουν λιγοστές πληροφορίες για την έκταση της περιουσίας της Χεζμπολάχ στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"