Υποστήριξη ΔΝΤ προς Κύπρο


Η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει απαντήσει στην επιστολή που της έστειλε τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


«Η εκτελεστική διευθύντρια καλωσόρισε την αποφασιστικότητα του Προέδρου να συνεχίσει την πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του ΔΝΤ προς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόσει το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα», είπε.

Αναφερόμενος στην αποστολή της Τρόικας που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα την επίσκεψή της στην Κύπρο, ο κ. Ράις είπε πως «μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν και την ΕΚΤ, η ομάδα του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου συνομιλίες με τις κυπριακές Αρχές πάνω στην πρώτη επιθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας».

Η επίσκεψη, όπως είπε, αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.

«Από τη στιγμή που πρόκειται για την πρώτη επιθεώρηση, θα εκτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος και θα συμφωνήσουμε στις πολιτικές για την επόμενη περίοδο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ράις ανέφερε ακόμα ότι αναμένει οι συνομιλίες να εστιαστούν στη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, στη μακροοικονομική και δημοσιονομική απόδοση και προοπτική και στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση