Γεννήθηκε ο 3ος διάδοχος του βρετανικού θρόνου


Λίγο μετά τις 9:30μμ (ώρα Κύπρου), ανακοινώθηκε πως η δούκισσα Κέιτ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.


Ο τοκετός έλαβε χώρα στο μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο, το οποίο πολιορκείται από εκατοντάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν μεταφέρθηκε εκεί η δούκισσα Κέιτ.

Το βρέφος ζυγίζει 3,8 κιλά και γεννήθηκε στις 4:24μμ ώρα Αγγλίας.

Ευτυχισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ, για τη γέννηση το γιου τους, δήλωσε ο πρίγκιπας και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση.

"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι", είπε ο Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν στο πλάι της Κέιτ κατά τη διάρκεια του τοκετού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παλατιού επρόκειτο να περάσει τη νύχτα μαζί με τη σύζυγό του στο μαιευτήριο.

Τόσο το μωρό όσο και η μητέρα είναι καλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού. Ο Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα, μίλησε για πρώτη φορά μετά τη γέννηση του γιου του στο ίδιο μαιευτήριο του Λονδίνου, όπου γεννήθηκε και ο ίδιος πριν από 31 χρόνια.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Δούκα και τη Δούκισσα τώρα που γεννήθηκε ο γιος τους. Ολόκληρη η χώρα θα γιορτάσει", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο παππούς πια πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε "εξαιρετικά περήφανος και ευτυχής" που έγινε παππούς για πρώτη φορά. "Είναι μια απίστευτα μοναδική στιγμή για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ", είπε.

Ήδη, αρκετοί αξιωματούχοι εκτός Αγγλίας άρχισαν μέσω twitter να συγχαίρουν το πριγκιπικό ζεύγος. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"