Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο


Αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της ΕΕ.


Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί και το αίτημα της Κύπρου για ελαφρύνσεις στους όρους, που διέπουν τη δανειακή σύμβαση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά αναπροσαρμογή ορισμένων μέτρων του, καθώς και όρων της δανειακής σύμβασης.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα γίνει πολιτική συζήτηση στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφορικά με τις πρακτικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην εφαρμογή του μνημονίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε οι επιδιώξεις μας να τύχουν της κατανόησης των εταίρων μας, να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά αναπροσαρμογή ορισμένων μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα συζητήσει τα προβλήματα, που προκύπτουν από την εφαρμογή του μνημονίου, τόσο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες βράδυ στην 18η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τις μάχες, που απαιτούνται, ώστε να ληφθούν μέτρα, που θα δώσουν στους νέους τη δυνατότητα να εργαστούν και να προσφέρουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"