Πωλείται γέφυρα με άδεια... για διόδια


Στην Ουαλία οι αρχές αποφάσισαν να γεμίσουν τα άδεια ταμεία τους εκποιώντας μέρος της δημόσιας περιουσίας. Η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα, όμως οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής στην κωμόπολη Gwynedd, στη Βόρεια Ουαλία, μάλλον ξεπέρασαν κάθε φαντασία όταν αποφάσισαν να θέσουν προς πώληση μια γέφυρα (!) μαζί με την άδεια είσπραξης διοδίων που τη συνοδεύει τα τελευταία 134 χρόνια…

Η περί ης ο λόγος γέφυρα πωλείται αντί ποσού 195.000 λιρών και για την εξεύρεση αγοραστή οι αρχές της περιοχής ανέθεσαν την πώληση σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο. Το κόστος μπορεί να φαντάζει ελάχιστο, ιδίως όταν πρόκειται για μια οδική γέφυρα, πλην όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως η κατασκευή υπερβαίνει τον έναν αιώνα ζωής λειτουργίας, είναι δε ξύλινη!

Χτίστηκε το 1879, από την εταιρεία Penmaenpool Bridge Company, ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Mawddach και αντικατέστησε το παλιό πορθμείο της περιοχής. Από την πρώτη κιόλας ώρα της λειτουργίας της όσοι τη χρησιμοποιούσαν πλήρωναν διόδια, τα οποία σήμερα αντιστοιχούν σε 60 πέννες ανά όχημα. Ίδια τιμή για όλων των ειδών τα οχήματα, εξάλλου κανένα μεγαλύτερο ενός μεσαίου ΙΧ δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, αφού το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος δεν ξεπερνά τον ενάμιση τόνο.

Ο νέος αγοραστής θα διατηρήσει το δικαίωμα είσπραξης των διοδίων. Μένει να απαντηθεί εάν τον συμφέρει μια τέτοια επένδυση, αφού τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως κατά μέσο όρο από τη γέφυρα περνάνε περίπου 200 οχήματα ημερησίως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!