Υπήρχε «αόρατο» μέλος στο Δ.Σ. της Κεντρικής

Υπήρχε «αόρατο» μέλος  στο Δ.Σ. της ΚεντρικήςΛευκωσία: «Νέο μέτωπο με σκανδαλώδεις διαστάσεις, Κεντρικής Τράπεζας και Κυβέρνησης, μετά την πρώτη επαφή με τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη των τριών νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής. Αποκαλύφθηκε αίφνης ότι υπάρχει ήδη διορισμένο από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τέταρτο μέλος, για το οποίο δεν γνώριζε κανένας. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε τα νέα μέλη, που υποτίθεται διορίστηκαν για να αποκτήσει η Κυβέρνηση την πλειοψηφία και να μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

Τα τρία νέα μέλη (Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Μιχάλης Σπανός και Στέλιος Κοιλιάρης) έπεσαν από τα σύννεφα κατά τη συνάντησή τους με τον Διοικητή, όταν τους σύστησε ως μέλος του συμβουλίου τον Λάμπρο Καϊκίτη.

Τους είπε ότι διορίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, κάτι που δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ούτε είπε κανένας οτιδήποτε περί τούτου όλους αυτούς τους μήνες που συζητείται το θέμα μετά την παραίτηση του προηγούμενου Συμβουλίου.

Όντως διορίστηκε από το Υπουργικό Χριστόφια στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εκλογών και μάλιστα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας ως πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο, ο τότε υπουργός, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε χθες στον «Φιλελεύθερο» ότι όχι μόνο δεν έκανε τέτοια πρόταση, αλλά ούτε έχει ιδέα περί τέτοιου διορισμού, ούτε και συμμετείχε στα Υπουργικά Συμβούλια που έγιναν 20 και 22 Φεβρουαρίου.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει ότι εξετάζει ενδελεχώς τι προβλέπει η νομοθεσία, καθώς θεωρεί ότι αυτός ο διορισμός δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν εντοπίστηκαν πουθενά οι απαραίτητες αιτιολογήσεις, ούτε στα πρακτικά του Υπουργικού.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"