Προς κατάργηση το 500ευρω

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έπιασαν ποτέ στα χέρια τους το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Η σύνδεσή του όμως με εγκληματικές δραστηριότητες ενισχύει τις φήμες περί απόσυρσής του.


Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ξέρει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ μόνο από την τηλεόραση. Οι καθημερινές συναλλαγές αποδεικνύουν μάλιστα ότι δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ.

Η άποψη ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα χρησιμοποιείται κατά κόρον για να διευκολύνει εγκληματικές δραστηριότητες επιβεβαιώνεται από τη βρετανική αστυνομική υπηρεσία SOCA (Serious Organised Crime Agency).

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, το 90% των πελατών που ζήτησαν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ κατά την ανάληψη χρημάτων σε γραφεία συναλλάγματος και τράπεζες της Βρετανίας, ήταν εγκληματίες.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί του χώρου επιβεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα διευκολύνουν το ξέπλυμα χρήματος και στη Γερμανία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) δεν θέλησε να τοποθετηθεί.
Τον περασμένο Απρίλιο ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο ανακοίνωσε αόριστα ότι κάποια στιγμή το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ ενδέχεται να αποσυρθεί.

ΠηγήΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"