Έφερε €20 εκατ. κι εμείς τον πετροβολούμε

Έφερε €20 εκατ. κι εμείς τον πετροβολούμεΠάφος: Βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση €20 εκατ. στην περιοχή Λατσιού στην Πάφο, δημιουργώντας νέες προοπτικές στην περιοχή, καθώς επίσης και στην προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες στο υπό ανακαίνιση Latchi village στην Πόλη της Χρυσοχούς, από την εταιρεία ξένων συμφερόντων Zening Resorts.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκ των επενδυτών Ajay Goyal, μέχρι στιγμής για την ανακαίνιση του τουριστικού χωριού και τη μετατροπή του σε οικολογικό και σε κέντρο ευεξίας, έχουν δαπανηθεί πέραν των €3 εκατ. με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να δαπανηθούν άλλα €2 εκατ.

Πρόσθεσε ότι στόχος της εταιρείας του είναι η επένδυση άλλων €10 εκατ. σε ΑΠΕ για την πλήρη ηλεκτροδότηση του τουριστικού χωριού, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων του τουριστικού καταλύματος.

Δήλωσε επίσης, ότι σκοπεύει να προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις ύψους €5 εκατ. στήριξης του οικολογικού χωριού, όπως για παράδειγμα η αγορά χωραφιών και η παραγωγή φρούτων και λαχανικών, καθώς επίσης και βοτανικών φυτών.

Ο κ. Goyal πρόσθεσε πως στόχος είναι η λειτουργία του τουριστικού χωριού την 1η Ιουλίου και ότι ήδη η εταιρεία του έχει προσυμφωνία εξειδικευμένης μορφής τουρισμού με τουριστικούς πράκτορες ύψους €3,5 εκατ. Όπως εξήγησε, οι πελάτες τους θα είναι από την Αγγλία, τη Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.  

Ο ξένος επενδυτής δήλωσε ότι αρχικά η τουριστική μονάδα θα λειτουργούσε τον Μάιο, αλλά υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας των αποφάσεων του Eurogroup, καθώς επίσης και σε προσκόμματα, όπως κατήγγειλε, από τοπικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι τοπικά συμφέροντα προχώρησαν σε ανυπόστατες καταγγελίες σε διάφορα κρατικά τμήματα, για να σταματήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του τουριστικού χωριού, που οδήγησαν σε αλλεπάλληλες επιθεωρήσεις. «Η Κύπρος είναι μια καλή χώρα για να γίνουν επενδύσεις και θα είμαι ο πρεσβευτής της οπουδήποτε, οποιαδήποτε ημέρα. Εύχομαι μόνο η κυπριακή Κυβέρνηση να δημιουργήσει πραγματικό πλαίσιο για τη στήριξη των επενδυτών και την προστασία τους από μερικά άτομα που τους αντιμετωπίζουν με εχθρότητα», πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης, ότι η εταιρεία του σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία άλλων τεσσάρων παρόμοιας μορφής εξειδικευμένων τουριστικών θερέτρων σε άλλες χώρες της Μεσογείου.
 
Ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως, δήλωσε ότι ήταν υπερβολικός ο σάλος που έγινε για το θέμα και ότι από τους ελέγχους στους οποίους προέβη ο Δήμος δεν υπήρξε καμία παρανομία στην ανακαίνιση του τουριστικού χωριού.

Πρόσθεσε επίσης, ότι για κάποιες προσθήκες στεγασμένων βεραντών, ο Δήμος απέστειλε επιστολή για να του υποβάλουν αιτήσεις για σχετικές εγκρίσεις. Πρόκειται, όπως πρόσθεσε, για μια επένδυση που θα αναζωογονήσει την περιοχή και ότι δεν εδικαιολογείτο η αναστολή των εργασιών του έργου. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"