Θέμα βιωσιμότητας 13 εταιρειών θέτει το ΧΑΚ

Θέμα  βιωσιμότητας 13 εταιρειών θέτει το ΧΑΚΛευκωσία: Κατάλογο με 13 εταιρείες των οποίων η βιωσιμότητα αμφισβητείται από τους ανεξάρτητους ελεγκτές έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΧΑΚ. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ΧΑΚ, κρίθηκε απαραίτητο να μεταταχθούν 13 εισηγμένες εταιρείες στην Αγορά Ειδικής Κατηγορίας για σκοπούς προστασίας του επενδυτικού κοινού καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα βιωσιμότητας.
«Με βάση την εξέταση των ετήσιων οικονομικών εκθέσεων των εισηγμένων εταιρειών για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και τις επιφυλάξεις των ελεγκτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου προχώρησε στην κίνηση αυτή», το ανώτερο στέλεχος του ΧΑΚ. «Λήφθηκαν υπόψη πρωτίστως οι παρατηρήσεις των ανεξάρτητων ελεγκτών των εταιρειών και ακολούθως οι ετήσιες οικονομικές εκθέσεις των εταιρειών», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΧΑΚ, «λόγω της ύπαρξης ουσιαστικής αβεβαιότητας που ενδέχεται να φανερώνει σημαντική αμφιβολία ως προς την ικανότητα των εταιρειών/ συγκροτημάτων να συνεχίσουν ως συνεχιζόμενες δραστηριότητες οι τίτλοι των πιο κάτω εκδοτριών εταιρειών μετατάσσονται» στην Αγορά Ειδικής Κατηγορίας, αναφέρεται και παρατίθεται ο κατάλογος με τις πιο κάτω εταιρείες: Louis Public Ltd (από την Κύρια Αγορά).

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αμφισβητεί την απόφαση και καλεί σε επανεξέτασή της, Laiki Capital Public Co Ltd (από την Παράλληλη Αγορά), Primetel Plc (από την Εναλλακτική Αγορά), ενώ τα ομόλογά της θα παρουσιάζονται στο Δελτίο Τιμών ΧΑΚ με σήμανση ΕΚ (Ειδική Κατηγορία Διαπραγμάτευσης).

Επίσης γίνεται μετάταξη από Εναλλακτική Αγορά στην Αγορά Ειδικής Κατηγορίας των τίτλων των εταιρειών Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου Δημόσια Λτδ, CPI Holdings Public Ltd, SFS Group Public Company Ltd, Α.L. Prochoice Group Public Ltd, Φιλοκτηματική Δημόσια Λτδ, Τρίαινας Επενδύσεις Δημόσια Εταιρεία Λτδ, C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd και CLR Investment Fund Public Ltd. Η εισηγμένη εταιρεία Unigrowth Investments Public Ltd μετατάσσεται από Αγορά Ειδικών Χαρακτηριστικών στην Αγορά Ειδικής Κατηγορίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"