Eurovision 2013: Εδώ τελειώνει το πάρτι για την Κύπρο

Eurovision 2013: Εδώ τελειώνει το πάρτι για την ΚύπροΜάλμο: Παρά την αξιοπρεπή παρουσία και την άψογη σκηνοθεσία, η Κύπρος και η εκπρόσωπός της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, Δέσποινα Ολυμπίου, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου.

Στον Α’ ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε ψες στο Μάλμο της Σουηδίας, η Δέσποινα Ολυμπίου ερμήνευσε την μπαλάντα «Αν με θυμάσαι» στην 14η θέση και παρόλο που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Η αγωνία κορυφώθηκε στο τέλος του διαγωνισμού και στη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αφού από τις 16 χώρες που εμφανίστηκαν ψες, μόνο 10 θα περνούσαν στον τελικό.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν είναι: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ολλανδία.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Συνολικά και στους δύο ημιτελικούς, 33 χώρες διεκδικούν τις 20 θέσεις στον τελικό του Σαββάτου,18 Μαΐου, όπου θα συμμετάσχουν 26 χώρες.

Οι υπόλοιπες 10 χώρες θα προκριθούν την Πέμπτη. Οι έξι χώρες που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, από κάθε ημιτελικό θα επιλεγούν 10 τραγούδια με τηλεψηφοφορία του κοινού, η οποία θα έχει βαρύτητα 50% και βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής η οποία θα έχει βαρύτητα επίσης 50%.

Για τον τελικό επίσης, το αποτέλεσμα θα κριθεί από τηλεψηφοφορία 50% και από Κριτική Επιτροπή 50%.           

Για πρώτη φορά, η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό καθορίζεται από τους ίδιους τους διοργανωτές, δηλαδή τη Δημόσια Τηλεόραση της Σουηδίας SVT και όχι με κλήρωση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"