Γυναίκα - έκπληξη αναλαμβάνει τη ΔΕΦΑ

Γυναίκα - έκπληξη αναλαμβάνει τη ΔΕΦΑΛευκωσία: Σε μια γυναίκα, τη χημικό μηχανικό με 30χρονη εμπειρία σε μεγάλα έργα υδρογονανθράκων διεθνώς, Ελένη Βασιλειάδου, αναμένεται να αναθέσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο το τιμόνι της ΔΕΦΑ, με πρόταση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακοτρύπη.

Η Ελένη Βασιλειάδου, πρόσφυγας από την Κατωκοπιά, ξεκίνησε τις σπουδές της ως Χημικός Μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη και τις αποπεράτωσε με μάστερ και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στις ΗΠΑ, με πλήρεις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εργάστηκε σε μεγάλους κολοσσούς στον τομέα της ενέργειας σε Αγγλία, Ολλανδία και Καναδά, αρχικά σε ερευνητικά προγράμματα και αργότερα σε άμεσες εμπορικές δραστηριότητες και αναπτύξεις επενδύσεων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο.

Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία της Εταιρείας Παροχής Φυσικού Αερίου Αττικής και ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, εκ μέρους της Shell Gas B.V που ήταν ο στρατηγικός επενδυτής της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι η θέση του προέδρου της ΔΕΦΑ, από ιδρύσεως της κρατικής εταιρείας,  ανατίθεται με πρόσωπο που προέρχεται από το χώρο του ΔΗΚΟ και προτείνεται από τον Πρόεδρό του, ο Μάριος Καρογιάν, έδωσε εν λευκώ συγκατάθεση στον υπουργό Γιώργο Λακοτρύπη, για επιλογή έμπειρου τεχνοκράτη, εκτός κομματικών χώρων και κριτηρίων.

Τη συγκατάθεσή του με το ίδιο πνεύμα έδωσε  και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ανέκαθεν μιλούσε για προσέλκυση προσοντούχων έμπειρων Κυπρίων από το εξωτερικό.

Η Ελένη Βασιλειάδου αναλαμβάνει προσωρινά την προεδρία της ΔΕΦΑ, χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα, μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης για τη δομή του συστήματος διαχείρισης των υδρογονανθράκων. Είχε στείλει βιογραφικό της στο υπουργείο προ διετίας, εκφράζοντας την προθυμία να προσφέρει στον τομέα της και μάλιστα προσφέρθηκε όπως εργαστεί χωρίς αμοιβή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ότι σήμερα θα διορίσει και ένα μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΦΑ, σε αντικατάσταση του Γιώργου Λακκοτρύπη που υπουργοποιήθηκε. Αναμένεται στη θέση αυτή να διοριστεί ο Μιχαλάκης Αντρέου, πρώην τεχνικό στέλεχος της Cyta. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"