Στήριγμα για την Ελλάδα ο τουρισμός

αντώνης σαμαράς στουρνάρας
Στήριγμα για την Ελλάδα, στη μάχη για να ξαναφτιάξει το μέλλον της «μετά από μια σκληρή δοκιμασία και μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες κρίσης», χαρακτήρισε τον Τουρισμό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην 21η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην Αθήνα.

«Ο Τουρισμός μαζί με τη Ναυτιλία είναι οι «πρωταθλητές» της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά εγώ προσθέτω και οι πρωταθλητές μιας ανάπτυξης με το μεγάλο ζητούμενο, που είναι ο εξωστρεφής χαρακτήρας της Ανάπτυξης» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «φέτος – σε συνθήκες όχι πολύ καλές διεθνώς – οι αφίξεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και όλα δείχνουν ότι το προηγούμενα χρόνια θα ξεπεραστούν και θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ» αφήνοντας και σημαντικά εισοδήματα.
Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στα καθήκοντα του κράτους, όπως τα εκτιμά ο ίδιος έχει τρία καθήκοντα, να δημιουργεί «ευκαιρίες για τον επιχειρηματία στο εξωτερικό», να «διευκολύνει την επιχειρηματικότητα μέσα στη χώρα, εξαλείφοντας εμπόδια όπως η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η αστάθεια, η ανομία, η αβεβαιότητα και ο αθέμιτος ανταγωνισμός» και «να επιβάλλει κανόνες και να τους τηρεί. Κανόνες που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα, χωρίς να επιτρέπουν την ασυδοσία. Κανόνες που επιβάλλουν την διαφάνεια, αλλά δεν οδηγούν στην παράλυση». Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, «η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση δουλεύει συνεχώς και συστηματικά πάνω σε αυτούς τους τρείς αυτούς άξονες», περιορίζοντας την γραφειοκρατία, αποκαθιστώντας τη «σταθερότητα και την εμπιστοσύνη», απελευθερώνοντας τα κλειστά επαγγέλματα, αποκαθιστώντας την ρευστότητα στην οικονομία και ανοίγοντας, όπως είπε, «δρόμους στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά στην επίσκεψη του στην Κίνα ένα από τα πρώτα θέματα ήταν οι προοπτικές του Ελληνικού τουρισμού, λέγοντας ότι «φιλοδοξία μας είναι η Ευρώπη να απορροφήσει ένα σημαντικό μέρος αυτού του τεράστιου ρεύματος από την Κίνα. Και ένα μεγάλο μέρος αυτού του ρεύματος Κινέζων τουριστών προς την Ευρώπη, να επισκεφθεί την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό, ως βασικό προορισμό».
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο η χώρα να γίνει «αληθινά μεγάλος τουριστικός προορισμός, με κριτήρια κυρίως ποιοτικά», ενώ όπως είπε «η ανταγωνιστική Ελλάδα δεν θα αναπτύσσεται μόνο τουριστικά. Θα παράγει μεγάλο φάσμα προϊόντων κάθε είδους, από πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση, μέχρι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και εκπαίδευση».
Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες του τουρισμού «πρωταθλητές» λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμοι να τους στηρίξει και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εσείς μας φέρνετε την «πρώτη νίκη» μετά από μια βαθιά συνολική κρίση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"