Τετέλεσθαι η εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου

Τετέλεσθαι η εξυγίανση της Τράπεζας ΚύπρουΛευκωσία: Τέλος Ιουλίου η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, δύο μήνες ενωρίτερα, υποσχέθηκε η Κεντρική Τράπεζα. Εκπρόσωπός της αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε με την Τρόικα το due diligence να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου και σε διάστημα δύο εβδομάδων να ξεκαθαρίσει το τελικό «κούρεμα» των ανασφάλιστων καταθέσεων και η Τράπεζα να παραδοθεί στους νέους μετόχους της.

Χθες, το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Τράπεζα τον διορισμό του Χρήστου Σορώτου ως ενδιάμεσου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Ο κ. Σορώτος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Citibank για Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της EFG Eurobank, υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Γενικός Διευθυντής της Bank of America για Ελλάδα και Κύπρο. Ακόμη είχε και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Aspis Bank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, να αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, ωστόσο ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε.

Στο μεταξύ, η ΕΤΥΚ υπολογίζει πως στην Τράπεζα Κύπρου μπορεί να εξοικονομηθεί ετησίως ποσό ύψους €81 εκατ. εάν προωθηθεί η αφυπηρέτηση 1000 υπαλλήλων, κυρίως διευθυντικών στελεχών και υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους.

Ο διορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή αναμένεται από όλους για να κινηθούν γρηγορότερα τα πράγματα στην Τράπεζα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"