Χαστούκια στον Ολλανδό από την Ευρωβουλή

Χαστούκια στον Ολλανδό από την ΕυρωβουλήΒρυξέλλες: Μπαράζ έντονης κριτικής δέχθηκε χθες ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το κυπριακό Μνημόνιο, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Τρεις πολιτικές ομάδες «γάζωσαν» κυριολεκτικά τον Ολλανδό πρόεδρο της Ευρωζώνης, με την εκπρόσωπο των Φιλελευθέρων να τον χαρακτηρίζει τον «πιο αισιόδοξο νεκροθάφτη», τον επικεφαλής των Πρασίνων να υποβιβάζει τις αποφάσεις που λήφθηκαν για την Κύπρο σε «οικονομικά βουντού» και τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να κάνει λόγο για «φιάσκο», το οποίο «αμαύρωσε την εικόνα της Ε.Ε».

Η ακρόαση για την Κύπρο συνεχίζεται σήμερα με τις «καταθέσεις» του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Όλι Ρεν και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν.

Η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων έχει ήδη καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να ζητήσει τη σύσταση «εξεταστικής επιτροπής» για την Κύπρο, εάν οι απαντήσεις που θα δοθούν από τους πολιτικούς προϊσταμένους της Τρόικας και τον πρόεδρο του Eurogroup, κριθούν «ανεπαρκείς».

Ο Ντάισελμπλουμ με τη σειρά του ήταν χθες ιδιαίτερα επικριτικός για τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες. Ανέφερε ότι ανέλαβαν κινδύνους και μεγάλο ρίσκο στην Ελλάδα προς αναζήτηση μεγάλων αποδόσεων και επωμίστηκαν τις συνέπειες. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη «αναγνώρισε πλήρως» τις ανάγκες της Κύπρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση λειτουργούσε διαφορετικά.

Αναφέρθηκε και σε κάποια «προβλήματα» ενημέρωσης για τις κυπριακές τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απαιτήθηκε χρόνος για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"