Κλείνει ο διορισμός εκτελεστικού διευθυντή στην Τρ.Κύπρου

Κλείνει ο διορισμός εκτελεστικού διευθυντή στην Τρ.ΚύπρουΛευκωσία: Αναμένεται εκτός απροόπτου να ξεκαθαρίσει εντός των ημερών ο διορισμός του εκτελεστικού διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου με στόχο το πιστωτικό ίδρυμα να βγει από το καθεστώς εξυγίανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας μελετάει αρκετά βιογραφικά ενδιαφερομένων για τη θέση μέχρι να καταλήξει στην τελική απόφαση.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Μιχάλης Κολακίδης φαίνεται ότι είναι από τα πρόσωπα που αποδέχεται τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Τράπεζα.

Από τις 26 Απριλίου έχει διοριστεί 15μελές Συμβούλιο. Ο ρόλος και οι ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν καθοριστεί σύμφωνα με το Μνημόνιο. Το Συμβούλιο έχει την ευθύνη για τον καθορισμό της μελλοντικής πορείας της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του καταρτισμού σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Οι βασικές προτεραιότητες του Συμβουλίου είναι η διαχείριση της ρευστότητας, ο καθορισμός νέας στρατηγικής και ο καταρτισμός ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ακόμη ένας σημαντικός σταθμός, η ολοκλήρωση του προκαταρκτικού ενοποιημένου ισολογισμού της Τράπεζας Κύπρου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"