Προς αναδιοργάνωση των νοσοκομείων

Προς αναδιοργάνωση των νοσοκομείωνΛευκωσία: Το κουβάρι που καθιστά τα κρατικά νοσοκομεία δυσκίνητα και αναποτελεσματικά, έρχεται μεταξύ άλλων να ξεμπερδέψει η αναδιοργάνωση που γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών που απαιτούνται και από το Μνημόνιο.

Με το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των νοσηλευτηρίων, οι διευθυντές, μεταξύ άλλων, δεν μπορούν, λόγω ιεραρχίας της δημόσιας υπηρεσίας, ούτε καν να ερευνήσουν υφισταμένους τους, αφού οι ίδιοι βρίσκονται στην κλίμακα Α15 και στα νοσοκομεία υπάρχουν εργαζόμενοι σε κλίμακες ψηλότερες (π.χ. διευθυντές κλινικών Α16).

Παράλληλα, ο κατακερματισμός των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη δυσκινησία στα νοσηλευτήρια καθώς αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κάθε εργαζόμενος αναλόγως ειδικότητας υπάγεται και σε διαφορετικό τμήμα και διευθυντή, σε κάποιες περιπτώσεις και εκτός του τομέα της Υγείας.

Για παράδειγμα, οι γιατροί, οι φυσιοθεραπευτές, οι λειτουργοί των κλινικών εργαστηρίων, ακτινογράφοι κ.λπ. υπάγονται στο τμήμα ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι στο τμήμα υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οι νοσηλευτές στη διεύθυνση νοσηλευτικών υπηρεσιών, οι φαρμακοποιοί στο τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, οι οδοντίατροι στο τμήμα οδοντιατρικών υπηρεσιών. Επίσης,  στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετεί διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό, λειτουργοί πληροφορικής, τεχνικό προσωπικό και λογιστές οι οποίοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Υγείας αλλά σε άλλα υπουργεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο διευθυντής του νοσοκομείου να μην έχει εξουσίες στις περισσότερες κατηγορίες προσωπικού επειδή πέραν των τμημάτων του υπουργείου Υγείας, στα νοσηλευτήρια, υπάρχει προσωπικό που υπάγεται στο τμήμα πληροφορικής, στο γενικό λογιστήριο, την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία κ.λπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"