«Ηλεκτρικό» θρίλερ στις Καμάρες Λάρνακας

«Ηλεκτρικό» θρίλερ στις Καμάρες ΛάρνακαςΛάρνακα: Ηλεκτρικές συσκευές καταστράφηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, ταυτόχρονα μετά από εκρήξεις, ενώ άλλες κάηκαν, όλες σε σπίτια στην περιοχή Καμάρες Λάρνακας, μετά τη διοχέτευση υψηλής τάσης ρεύματος.

Οι πολίτες έντρομοι μετά το περιστατικό προβαίνουν σε καταγγελία στην ΑΗΚ, ζητώντας εξηγήσεις από τους τεχνικούς, αλλά και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, άγνωστοι εισήλθαν στον υποσταθμό διανομής της ΑΗΚ στην περιοχή Καμάρες (κοντά στο KCineplex) με σκοπό να κλέψουν τα καλώδια για να πάρουν τον χαλκό.

Κόβοντας όλες τις προσγειώσεις, απέκοψαν και το ουδέτερο με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν τον έλεγχο από την τάση του ηλεκτρισμού και ακολούθως να επέλθει οριστική διακοπή του ρεύματος στην περιοχή.

Ωστόσο, λόγω της παρεμβολής των αγνώστων διοχετεύτηκε στα σπίτια αυξημένη ηλεκτρική τάση και πολλές ηλεκτρικές συσκευές κάηκαν από σπινθήρες. Κτυπήθηκαν κυρίως τηλεοράσεις, φούρνοι και ψυγεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Κώστας Γαβριηλίδης, ανέφερε  ότι φαίνεται πως κάποιοι παραβίασαν τον υποσταθμό με σκοπό να κλέψουν χαλκό.

Χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνο το γεγονός, σημειώνοντας ότι έχει ξανασυμβεί στην Αγία Νάπα με τον επίδοξο κλέφτη να καταλήγει στο νοσοκομείο.

Κλοπές, είπε, παρατηρούνται και σε εναέριους μετασχηματιστές της Αρχής.

Σημείωσε ότι στην περίπτωση των Καμάρων, πρόκειται για υποσταθμό επίγειας μέσης τάσης που μετασχηματίζει την τάση των 11.000 κιλοβατώρων για να καταλήξει το ρεύμα στα σπίτια.

Όπως εξήγησε ο κ. Γαβριηλίδης οι επιτήδειοι θέτουν τον εαυτό τους σε τεράστιο κίνδυνο, επισημαίνοντας ότι ακόμα και οι έμπειροι τεχνικοί της Αρχής λαμβάνουν πολλά μέτρα προτού εισέλθουν στον χώρο.

Σημείωσε ότι τα παράπονα, που υποβλήθηκαν από τους πολίτες καταγράφτηκαν από την ΑΗΚ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ΑΗΚ στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε  ότι καταγγέλθηκε η απόπειρα κλοπής καλωδίων και διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Πρόσθεσε ότι έχει ανακριθεί αριθμός υπόπτων χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κατάληξη στις έρευνες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"