Ανασφάλιστοι παραμένουν πολλοί οδηγοί

Ανασφάλιστοι παραμένουν πολλοί οδηγοίΛευκωσία: Μετέωροι ίσως βρεθούν ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι θα εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα αφού είναι δυνατόν ο οδηγός ή οι οδηγοί των άλλων εμπλεκομένων οχημάτων, να μην είναι σφαλισμένοι.

Η μείωση των ασφαλισμένων οδηγών εκτιμάται ότι θα προκύψει από το γεγονός ότι ασφαλιστικές εταιρείες έδωσαν οδηγίες στους ασφαλιστικούς αντιπροσώπους τους να ακυρώνουν ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία δεν εξοφλούνται εγκαίρως από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Άλλες εταιρείες ετοίμασαν φθηνότερα πακέτα ασφάλειας, αφαιρώντας κάποιες διευκολύνσεις, όπως είναι για παράδειγμα η οδική βοήθεια. Κάποιες προσφέρουν μόνο κάλυψη έναντι τρίτου, δηλαδή καλύπτουν μόνο τις ζημιές του οδηγού, ο οποίος θα οδηγεί το άλλο ή τα άλλα οχήματα τα οποία θα εμπλακούν στο ίδιο ατύχημα.

Λόγω του περιορισμού των καλύψεων περιορίζεται και το ασφάλιστρο.

Παράλληλα, τα ασφαλιστικά συμβόλαια δεν θα είναι πλέον κατ’ ανάγκη ετήσια αλλά μπορεί να είναι τρίμηνα, τετράμηνα, εξάμηνα ή και οκτάμηνα.

Πέραν αυτής της διαφοροποίησης, οι ασφαλιζόμενοι δεν θα επιβαρύνονται κάθε φορά που ανανεώνουν την ασφάλειά τους (π.χ. ανά τετράμηνο) τα έξοδα συμβολαίου που μπορεί να είναι €20. Αναλογικά, το τετραμηνιαίο συμβόλαιο δεν θα κοστίζει ακριβότερα από ένα ετήσιο συμβόλαιο το οποίο θα εκδίδεται μια φορά τον χρόνο.

Ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μηχανοκινήτων οχημάτων συγκάλεσαν σύσκεψη και συζήτησαν το θέμα που δημιουργήθηκε από τη μη καταβολή των ασφαλίστρων από πολλούς πελάτες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και ζήτησαν από τους αντιπροσώπους τους να υποβάλουν εισηγήσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Κάποιες ασφαλιστικές ξεκαθάρισαν στους αντιπροσώπους τους πως αν δεν πληρώνονται από τους πελάτες τους, τότε θα κληθούν οι ίδιοι να καλύψουν το κόστος των ασφαλίστρων. Παράλληλα, εστάλη το μήνυμα πως αν οι αντιπρόσωποι δεν πληρώνουν εγκαίρως το αντίτιμο των συμβολαίων που συνάπτουν με πελάτες τους, τότε θα διακόπτεται η συνεργασία τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"