Εθνικό Συμβούλιο για τα πολλά ανοικτά μέτωπα

Εθνικό Συμβούλιο για τα πολλά ανοικτά μέτωπαΛευκωσία: Το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σήμερα (9:30π.μ.) θα ασχοληθεί με τα θέματα της οικονομίας, καθώς και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηρίοτητας και καταπολέμησης της ανεργίας. Επι τάπητος θα τεθεί και η πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα. Στο τραπέζι θα βρεθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και ο τρόπος λειτουργίας του Σώματος.

Το Εθνικό θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, τις πρόσφατες επαφές του ιδίου στο Ισραήλ καθώς και του υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται πως, ανακοινώνοντας την σύγκληση του Εθνικού για την οικονομία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση όπως η συμπεριφορά όλων να συνάδει με το ευρύτερο καλό, καθώς η πατρίδα μας περνά κρίσιμες ώρες και απαιτείται η εθνική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σήμερα το απόγευμα συνέρχεται, εξάλλου, υπό τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Υπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου.

Η Υπουργική Επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Δημοκρατίας που προκύπτουν από το Μνημόνιο Συναντίληψης που συμφωνήθηκε με την Τρόικα.

Στην Επιτροπή, πέραν του ΥΠΟΙΚ, συμμετέχουν οι υπουργοί Εργασίας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Υγείας, καθώς και η ειδική μονάδα υπό το Γραφείο Προγραμματισμού, που έχει επιφορτιστεί με το συντονισμό των ενεργειών όλων των υπηρεσιών για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"