Στην Κύπρο η υψηλότερη αύξηση στην τιμή ρεύματος

Στην Κύπρο η υψηλότερη αύξηση στην τιμή ρεύματοςΛευκωσία: Οι υψηλότερες αυξήσεις ηλεκτρικού σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφτηκαν στην Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat), οι τιμές ηλεκτρισμού στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 20,6% το δεύτερο εξάμηνο του 2012 συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί τη μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό με ένα επιπλέον κονδύλι.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου χρέωσε σε απόλυτους αριθμούς στα κυπριακά νοικοκυριά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 €29,15 ανά 100 κιλοβατώρες έναντι €19,7 που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Ελλάδα (15%).

Το σκηνικό στην Ευρώπη είναι καλύτερο, καθώς η αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος φτάνει το 6,6% και στην Ευρωζώνη το 6,1%.

Όσον αφορά στις τιμές αγοραστικής δύναμης, η Κύπρος βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά (32,9).

Ακολουθούν η Γερμανία και η Πολωνία με (25,9) και η Πορτογαλία και η Ουγγαρία (25,5). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"