Μέσω Τρόικας η ανταλλαγή ακινήτων με καταθέσεις

Μέσω Τρόικας η ανταλλαγή ακινήτων με καταθέσεις Λευκωσία: Θετικά αντιμετωπίζει η Κεντρική Τράπεζα την ανταλλαγή καταθέσεων πελατών της Τράπεζας Κύπρου με ακίνητα ίσης αξίας επιχειρηματιών ανάπτυξης γης μεγάλων Ομίλων που είναι επίσης πελάτες στην Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αποτελεί ένα από τα αιτήματα, το οποίο θα θέσει η κυπριακή πλευρά ενώπιον της Τρόικας, με στόχο να υπάρξει σχετική τροποποίηση στο διάταγμα των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές που θα εκδοθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Η Κεντρική Τράπεζα είναι θετική σε οποιαδήποτε εισήγηση και ενέργεια που εξυπηρετεί στη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, νοουμένου ότι διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα», ανέφερε εκπρόσωπος της Κεντρικής.

Oι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης μεγάλων Ομίλων που είναι πελάτες στην Τράπεζα Κύπρου προτείνουν σε ξένους πελάτες της την ανταλλαγή των καταθέσεών τους με ακίνητα ίσης αξίας.

Με αυτό τον τρόπο προωθούν τις πωλήσεις τους και μειώνουν τον δανεισμό τους στην Τράπεζα Κύπρου, οι ξένοι ενθαρρύνονται να αγοράσουν ακίνητα σε καλές τιμές και τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν μέχρι και κυπριακή υπηκοότητα, ενώ η Τράπεζα μειώνει τις επισφάλειές της και κατ’ επέκταση τις ανάγκες κεφαλαίων της.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από αυτούς αποδέχονται το 100% των καταθέσεων ενός ξένου καταθέτη έναντι ακινήτου ή ακινήτων ίσης αξίας, ενώ άλλοι επιχειρηματίες μέρος των καταθέσεών τους.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, μέσω αυτής της κίνησης θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές στον τομέα των ακινήτων, ο οποίος βρίσκεται σε τέλμα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, αποτελεί η πτώση του 44% που παρουσιάζουν τα πωλητήρια έγγραφα το πρώτο τετράμηνο του έτους σε σχέση με πέρσι. Από 2.313 πωλητήρια το πρώτο τετράμηνο πέρσι, φέτος καταχωρήθηκαν στα επαρχιακά κτηματολόγια μόλις 1.298 πωλητήρια έγγραφα.

Hδη οι πρώτες πράξεις επιχειρηματιών με ξένους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, έκλεισαν σε Λεμεσό και Λάρνακα, ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται κι άλλες. Κάποιες από αυτές τις πράξεις ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια, ενώ άλλες σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κάποιοι επιχειρηματίες εκτός από οικιστικά ακίνητα, προτείνουν στους ξένους καταθέτες και την ανταλλαγή με εμπορικά ακίνητα, τα οποία είναι ήδη υπενοικιασμένα σε εταιρείες ξένων συμφερόντων, τα οποία θα τους αποφέρουν σε μηνιαία βάση σταθερό εισόδημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"